Mainos

Ruotsin kokoomus suosionsa huipussa

Oppositiossa oleva maltillinen kokoomus on edelleen Ruotsin suurin puolue. Kokoomuksen kannatus on tuoreimman kyselyn mukaan kohonnut nyt ennätykselliseen 35 prosenttiin, kun kesäkuussa puoluetta tuki 32,5 prosenttia ruotsalaisista.

Hallitsevan sosiaalidemokraattisen puolueen kannatus jäi Temo-tutkimuslaitoksen kyselyssä nyt 31 prosenttiin, kun kesäkuussa kannatusta löytyi vielä 33,5 prosentin verran.

Kansanpuolue lisäsi kannatustaan kolmella prosenttiyksiköllä kahdeksaan prosenttiin. Vasemmiston ja keskustan suosio on sen sijaan taantunut kesäkuusta, jolloin Temo mittasi puolueiden suosiota edellisen kerran.

Laitoksen kyselyissä kokoomus ei ole koskaan aiemmin saanut yhtä korkeaa kannatusta, kirjoittaa tutkimuksen julkaissut Dagens Nyheter. Ruotsin seuraavat vaalit pidetään ensi vuoden syyskuussa. Kysely tehtiin yli tuhannelle ruotsalaiselle 20.-27. elokuuta.

Bildt ihaillumpi kuin Kaarle Kustaa

Oppositiojohtaja Carl Bildt on Ruotsin ihailluin mies. Ruotsin ihailluin nainen taas on aiempien vuosien tapaan lastenkirjailija Astrid Lindgren, joka on selvästi suositumpi kuin Bildt.

Kuninkaalliset ovat myös ruotsalaisten suosiossa: kuningas Kaarle Kustaa on miesten listan kakkonen ja kuningatar Silvia on kakkossijalla naisten listalla.

Ruotsalaisten ihailun kohteita seuraa ICA-Kuriren vuosittain julkaistavalla kyselytutkimuksella.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.