Mainos

Ruotsin kokoomus esitti epäluottamuslausetta

Pääministeri Göran Persson on tehnyt suuria muutoksia hallitukseensa. Ministeriöitä on yhdistelty ja muun muassa ulkoministeri vaihtuu. Hallituksen taival alkaa kuitenkin tuulisena, sillä ensimmäisen kerran Ruotsin historiassa hallitukselle esitettiin epäluottamuslausetta jo valtiopäivien avajaispäivänä.

Ruotsin maltillinen kokoomus ehdotti tänään valtiopäivillä epäluottamuslausetta uudelle sosiaalidemokraattiselle vähemmistöhallitukselle. Kokoomusjohtaja Carl Bildt pyysi valtiopäivillä puheenvuoron heti sen jälkeen kun pääministeri Göran Persson oli valtiopäivien avajaisistunnossa lukenut hallituksensa ohjelmajulistuksen. Epäluottamuslauseesta päästään äänestämään valtiopäivillä aikaisintaan torstaina. Jo ennalta on selvää, ettei epäluottamuslause saa taakseen tarvittavaa enemmistöä. Sosiaalidemokraatit ilmoittivat eilen tehneensä vasemmistopuolueen ja ympäristöpuolueen kanssa yhteistyösopimuksen, joka takaa hallitukselle enemmistön mm. budjettiäänestyksissä.

Sahlin palaa ministeriksi

Ruotsissa luottokorttisotkuista tunnettu demaripoliitikko Mona Sahlin palaa ministeriksi. Hän aloittaa työnsä niinsanotussa superministeriössä, joka hoitaa työmarkkina-, elinkeino-, tasa-arvo- ja ympäristöasioita.
(MTV3-Radio Nova-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.