Mainos

Ruotsin kokoomuksen kannatus ennätyslukemissa

Ruotsin kokoomuksen kannatus on kasvanut tämän vuoden mielipidemittauksissa tasaisesti ja on nyt 35,3 prosenttia, ilmenee ruotsalaisen Sifo-tutkimuslaitoksen kyselytutkimuksesta. Toisen tutkimuslaitoksen Skopin kyselyssä kokoomusta kannatti 31,9 prosenttia ruotsalaisista. Vuoden 1994 vaaleissa 22,4 prosenttia ruotsalaisista äänesti kokoomusta.

Myös Skopin tutkimuksessa kokoomuksen kannatus oli kasvanut. Lisäystä aiempaan kyselyyn oli 2,3 prosenttia. Myös sosiaalidemokraatit ovat lisänneet kannatustaan aiemmasta kyselystä, mutta he ovat nyt 29,5 prosentin kannatuksellaan kuitenkin kaukana viime vaalien 45,3 prosentin tuesta, kertoo Sifon tutkimus. Skopin tutkimuksessa sosiaalidemokraatteja kannatti 31,5 prosenttia äänestäjistä, mikä on yli kolme prosenttia vähemmän kuin aiemmassa kyselyssä.

Huhtikuussa tehdyn Sifo-kyselyn suurin häviäjä on vasemmistopuolue, jota nyt kannatti 11,8 prosenttia äänestäjistä. Kaikki pienemmät puolueet olivat menettäneet Sifon tutkimuksessa kannatustaan, joskin määrä jäi tilastollisen virhemarginaalin sisään. Tutkimus julkistettiin neljässä ruotsalaislehdessä sunnuntaina.

Skopin kyselyssä kansanpuolue ja keskustapuolue lisäsivät kannatustaan. Puoluejohtajaa vaihtanut Kansanpuolue sai nyt kannattajikseen 7,4 prosenttia äänestäjistä, kun viime kyselyssä heitä oli 1,2 prosenttia. Keskustaakin tukee 7 prosenttia, missä on lisäystä yksi prosentti.
(STT-TT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.