Mainos

Ruotsin keskuspankki: Ruotsi Emuun heti alusta

Ruotsin keskuspankin mielestä Ruotsin olisi liityttävä EU:n rahaliittoon Emuun heti alusta eli vuonna 1999. Ruotsin keskuspankki vastasi tänään viimesyksyiseen Emu-selvitykseen.

Ruotsin keskuspankki katsoo, että Emu-selvityksessä arvioidaan Emun taloudelliset ja poliittiset hyödyt liian varovaisesti. Pankki on myös sitä mieltä, että vakautuspolitiikan kuluja liioitellaan.

Emu-selvityksessä tultiin viime marraskuussa siihen tulokseen, ettei Ruotsin tulisi liittyä Emuun vielä vuoden 1999 alussa. Selvityksen mukaan Ruotsin tulisi kuitenkin varata itselleen mahdollisuus liittyä Emuun myöhempänä ajankohtana, jos siihen löytyy edellytyksiä.

Selvitystä laatineen komitean puheenjohtaja professori Lars Calmfors sanoi syksyllä, ettei Emu-kysymyksessä voi tehdä yksiselitteisiä johtopäätöksiä. Jokainen kannanotto riippuu siitä, kuinka tärkeiksi seuraukset arvioidaan.

Ruotsin hallitus on esittänyt laajaa keskustelua Emusta. Kukaan Ruotsin hallituksen ministereistä ei ole esittänyt, että Ruotsin tulisi liittyä Emuun alusta alkaen. Mielipidekyselyt kertovat, että enemmistö ruotsalaisista vastustaa Emuun liittymistä.
(STT-TT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.