Mainos

Ruotsin junaliikenteessä pahoja häiriöitä

Junaliikenne takkuilee yhä Per-myrskyn jäljiltä varsinkin Tukholman ja Malmön sekä Malmön ja Göteborgin välillä.

Ruotsin rautatieliikenne on alkanut hitaasti palautua normaaleille raiteilleen eilisillan kaaoksen jälkeen. Illalla lähes koko junaliikenne seisoi melkein koko maassa myrskyn aiheuttamien häiriöiden vuoksi.

Aamupäivällä muun muassa Tukholman ja Göteborgin välinen raideliikenne oli palautumassa ennalleen. X2000-pikajunat alkoivat jälleen liikkua, mutta puolesta tunnista tuntiin aikatauluista myöhässä. Tukholman ja Malmön välinen liikenne oli osittain yhä poikki, samoin Malmön ja Göteborgin välinen pikajunaliikenne.

Ruotsin länsirannikolla paikallisjunat liikennöivät Göteborgista eri suuntiin, mutta Kungsbackan ja Halmstadin välillä liikenne oli yhä poikki. Myrskyn puhaltama suolainen merivesi aiheutti häiriöitä radan opastinjärjestelmään.

Yli 160 000 taloutta oli tänä iltana yhä vailla sähköä Etelä-Ruotsissa. Monilla paikkakunnilla yritykset ja koulut joutuivat pitämään ovensa kiinni ja kunnat järjestivät lämpötupia. Örkelljungan kunta Skånessa oli lähes kokonaan ilman sähköä.

Voimayhtiö Eon kertoi illalla, että sen jakelualueella oli yhä 120 000 taloutta ilman sähköä. Saattaa kestää viikon ennen kuin kaikki ovat saaneet sähkön takaisin. Siksi useat kunnat alkoivat avata vedenjakelupaikkoja paloasemille ja vesilaitoksille. Satoja kouluja oli suljettu ja auki oleville oli toimitettu kaminoita.

Ainakin kolme ihmistä kuoli kaatuvien puiden alle eilen. Länsirannikolla tuulen voimakkuudeksi mitattiin jopa 39 metriä sekunnissa.

Ruotsin metsähallituksen ensimmäisten arvioiden mukaan sunnuntain myrskyssä olisi kaatunut metsää 12 miljoonaa kuutiometriä. Kahden vuoden takainen Gudrun-myrsky kaatoi metsää 75 miljoonaa kuutiometriä. Myrskytuhot ovat niin suuria, että Ruotsissa saatetaan taas tarvita suomalaisia metsureita ja kalustoa.

(MTV3-STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.