Mainos

Ruotsin johdon sisäiset sotkut jatkuvat

Ruotsin lehdet eivät ole säästelleet sanojaan suomiessaan pääministeri Fredrik Reinfeldtin tapaa hoitaa valtiosihteerikohua.

Kapakkakohun seurauksena eronneen valtiosihteeri Ulrica Schenströmin seuraaja on maksanut pimeästi remonttimiehille, kertoo ruotsalainen iltapäivälehti Expressen.

Schenström joutui eroamaan eilen sen jälkeen, kun paljastui että hän oli juhlinut railakkaasti toimittajaseurassa ollessaan samaan aikaan kriisipäivystäjänä.

Schenströmin työt siirrettiin väliaikaisesti valtiosihteeri Nicola Claselle. Clase myöntää lehdelle maksaneensa pimeästi asuntonsa remontista. Hän valittaa tapahtunutta ja on valmis korjaamaan virheitään.

Lehdet murjovat pääministeriä

Ruotsin lehdet eivät ole säästelleet sanojaan suomiessaan pääministeri Fredrik Reinfeldtin tapaa hoitaa Schenström-kohua. Pääkirjoituksissa asetetaan kyseenalaiseksi pääministerin harkintakyky ja johtajantaidot.

Keskustalainen Östersunds-Posten laukoo, että Reinfeldt olisi saanut potkut, jos hän olisi ollut suuren pörssiyhtiön toimitusjohtaja.

- Elinkeinoelämä ei olisi ikinä hyväksynyt näin monia epäonnistumisia henkilöstöpolitiikassa. Politiikka on toisenlaista, mutta jatkossa Reinfeldtin on toimittava ammattimaisemmin, lehti kirjoittaa.

Monet lehdet katsovat, että Reinfeldt teki liian vähän liian myöhään.

- Reinfeldtin kömpelyys salli Schenström-jutun paisua tarpeettoman suureksi skandaaliksi. Pääministerin johtajanominaisuudet täytyy taas asettaa kyseenalaisiksi, toteaa liberaali Katrineholms-Kuriren.

Riippumaton liberaali Dagens Nyheter patistaa Reinfeldtia oppimaan aiemmista virheistään pelastaakseen hallituksensa uusimmasta kriisistä.

- Se vaatii kuitenkin avoimuutta ja itsetuntemusta, kahta luonteenpiirrettä, jotka eivät tähän asti ole leimanneet Reinfeldtin ensimmäistä vuotta pääministerinä.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.