Mainos

Ruotsin ja Suomen moottoripyöräjengit yhteistyöhön

Raskaisiin rikoksiin syyllistynyt ruotsalainen moottoripyöräjengi Brödraskapet MC on Ruotsin poliisin tietojen mukaan liittoutunut suomalaisen Cannonball MC:n ja västeråsilaisen uusnatsilaisen Bulldog MC Västra Aros -moottoripyöräjengin kanssa.

Brödraskapetin päämaja on Huddingessa Tukholman eteläpuolella. Eräillä jengin jäsenillä on raskas rikosrekisteri ja heidän nimensä tulevat usein esille rikostutkimuksissa.

Brödraskapet on aloittanut yhteistyön Suomen rikollisimman jengin, helsinkiläisen Cannonball MC:n kanssa. Jengien jäsenet vierailevat säännöllisesti toistensa luona, ja Cannonballilla on nykyään Brödraskapetin nimi puseroissaan.

-He hakevat voimaa toisistaan vahvojen kansainvälisten kerhojen ohella, sanoo rikoskomissaari Jaakko Sonck Suomen keskusrikospoliisista.

Poliisi huolissaan lähentymisestä

Cannonball MC pitää itseään nykyisin Suomen vahvimpana moottoripyöräjenginä eikä se ole riipppuvainen Hells Angelsista, jota lähellä se oli aiemmin. Myös Brödraskapetin siteet Ruotsin Hells Angelsiin ovat samalla tavalla heikentyneet, sanovat Ruotsin poliisin moottoripyöräjengiasiantuntijat.

Västeråsin poliisin rikostarkastaja Sten Axelssonkin on pannut merkille Brödraskapetin suomalaisyhteydet.
-Jos Cannonball ja Brödraskapet yhtyvät, syntyy melkoinen pohjoismainen rikosjärjestö. Ja siinä tapauksessa Bulldog menee mukaan, koska he haluavat kuulua kovimpiin.

Ruotsin poliisi onkin huolissaan Brödraskapetin ja västeråsilaisen Bulldogin yhä tiiviimmistä siteistä.
-Me uskomme, että jengit aikovat joko yhtyä tai että Brödraskapet on tulossa tänne. Se on hyvin huolestuttavaa. Me emme halua heitä tänne, mutta Västeråsissa on huumemarkkinat, joita monet havittelevat, sanoo Axelsson.

Jengit ovat tavanneet toisiaan Västeråsin kapakoissa, ja kaksi viikkoa sitten viisi Bulldogin jäsentä tapasi Brödraskapetin johtajan. Tämä vapautuu ensi vuoden alussa vankilasta kärsittyään kahdeksan vuoden rangaistuksen muun muassa Ringen kauppakeskuksen ryöstöstä.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.