Mainos

Ruotsin ja Norjan teleyhtiöt yhdistyvät

Ruotsin ja Norjan valtiolliset teleyhtiöt Telia ja Telenor yhdistyvät. Norjalaisen Verdens Gang -lehden verkkoliite VG Nett kertoi tänäiltana, että yhdistymissopimus allekirjoitetaan ja julkistetaan huomenna yhtä aikaa Tukholmassa ja Oslossa.

Lehden tietojen mukaan uuden suuryhtiön pääjohtajaksi nousee norjalaisen Telenorin Tormod Hermansen. Pääkonttori toiminee kuitenkin Tukholmassa ja yhtiön hallituksen puheenjohtajan paikka on myös varattu ruotsalaisille.

Ruotsalainen Dagens Industri -lehti kertoi jo aiemmin tänään neuvottelujen teleyhtiöiden yhdistämisestä jatkuneen lähes vuoden kestäneen tauon jälkeen. Neuvottelut Telenorin ja Telian yhdistämisestä kariutuivat viime vuoden helmikuussa. Syynä neuvottelujen keskeytymiseen oli erimielisyys sen suhteen, kumman maan edustajat saisivat johtoaseman uudessa yrityksessä.

Lehden mukaan yhdistymiskeskusteluja on kuitenkin erimielisyyksistä huolimatta jatkettu muutaman avainhenkilön kesken viime keväästä asti. Ratkaiseva läpimurto neuvotteluissa saatiin aikaan viime syksynä, kun Norjan hallitus taipui maan oikeistopuolueen vaatimuksiin Telenorin osittaisesta yksityistämisestä.

Telenorilla oli vuonna 1997 yhteensä 19 600 työntekijää ja tulos ennen veroja oli 1,9 miljardia Norjan kruunua (1,3 mrd mk). Telian palkkalistoilla oli toissa vuonna 32 000 työntekijää ja tulos yli 2,8 miljardia markkaa.
(STT-NTB-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.