Mainos

Ruotsin imaamikoulutus alkaa mahdollisesti jo ensi vuonna

Ruotsin opetusministeriö on saanut esityksen islamilaisten uskonoppineiden eli imaamien koulutuksen aloittamisesta jo ensi vuonna. Ruotsalaiset ovat jo pitkään harkinneet erityiskoulutusta muslimiyhteisöjen johtajille.

Esityksen koulutuksen aloittamisesta on tehnyt Sjövikin kansankorkeakoulu. Koulun rehtori Lena Lönnqvist huomauttaa, ettei opetusta ole tarkoitus antaa uskonnollisissa kysymyksissä, vaan syventää imaamien Ruotsi-tietoutta.

- Imaamit tarvitsevat ennen muuta ruotsin kielen taitoa ja tietoa ruotsalaisesta yhteiskunnasta voidakseen auttaa muslimeja hengellisissä asioissa ja kriiseissä, Lönnqvist sanoi Dagens Nyheterin verkkolehdelle.

Opetusta voisi antaa Kistan kansankorkeakoulu, jonka virkaatekevä rehtori Abdulkader Habib pitää hanketta tärkeänä.

- Imaamien kouluttamisesta on keskusteltu Ruotsissa pitkään. Useissa muissa maissa, kuten Britanniassa ja Ranskassa, asiassa on päästy jo paljon pidemmälle, hän sanoo.

Hänen mielestään koulutus on tärkeää siksikin, että juuri imaamit kohtaavat yleensä ensimmäisinä maahan saapuvat muslimit. Hankkeen kannattajat toivovat, että koulutus voisi alkaa jo ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.