Mainos

Ruotsin hovioikeus vangitsi rehtoria uhkailleen

Lukiolaispoika oli hankkinut Tukholman lähistöllä olevan koulunsa pohjapiirustuksia ja kertonut kavereilleen hyökkäysaikeista.

Ruotsalainen Svean hovioikeus on ottanut vakavasti kahden lukiolaispojan uhkauksen murhata koulunsa rehtori ja koulutovereitaan. Hovioikeus on päättänyt vangita 16-vuotiaan pojan epäiltynä murhan suunnittelusta.

Käräjäoikeus oli aiemmin pidättänyt pojan epäiltynä laittomasta uhkauksesta. Sekä syyttäjä että pojan asianajaja valittivat käräjäoikeuden päätöksestä. Asianajaja vaati pojan päästämistä vapaaksi, kun taas syyttäjä vaati pojan pidättämistä murhan suunnittelusta.

Pojan asianajaja Thomas Weilander oli pettynyt hovioikeuden ratkaisuun.

- Päätös tehtiin pelkästään käräjäoikeuden käsittelyn pohjalta, eikä poikaa enää kuultu. Meillä ei ollut mahdollisuutta ottaa kantaa joihinkin kysymyksiin, Weilander sanoi.

Pojan 17-vuotiasta toveria syytetään osallistumisesta murhasuunnitelmien laatimiseen. Hänet on luovutettu sosiaaliviranomaisten huostaan.

Syyttäjät eivät halunneet kommentoida, ovatko epäilyt molempia poikia vastaan vahvistuneet tai onko jutun tutkinnassa paljastunut jotain uutta.

Poliisi pidätti pojat runsas viikko sitten. Kaksikko oli hankkinut Tukholman liepeillä sijaitsevan Enskede Gårdin koulun pohjapiirustuksia ja kertonut kavereilleen hyökkäysaikeista.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.