Mainos

Ruotsin hoitoalan lakko laajeni

Ruotsin sairaanhoitajien lakko laajeni tänä aamuna, kun noin 900 hoitajaa lisää tuli mukaan lakkoon. Lakon aloitti maanantaina 2500 hoitajaa.

Uusia hoitajia liittyi lakkoon sen jälkeen kun alkuviikosta käydyissä paikallisissa neuvotteluissa oli varmistettu, että potilasturva ei vaarannu lakon laajenemista huolimatta. Nyt lakko vaikuttaa 50 sairaalassa ja terveyskeskuksessa.

Hoitajien liitto vaatii 180 euron korotusta kuukausipalkkaan. Kymmenientuhansien hoitajien toiveena on kuitenkin jopa yli 500 euron korotus.

Nykyisin minimipalkka on 2130 euroa kuukaudessa ja keskipalkka 2662 euroa.

Tukholman alueella osastojen hoitohenkilökuntaa on vähennetty, mutta potilaiden turvallisuus taataan. Lakkorajoihin liittyneet neuvottelut ovat koskeneet röntgen- ja nukutusosastojen hoitajia sekä laboratorioissa työskenteleviä.

Skånessa on päädytty pitämään toiminnassa kolme teho-osaston paikkaa Ystadin sairaalassa ja 20 hoitopaikkaa syöpäosastolla Helsingborgissa.

Joitakin syöpäleikkauksia on peruttu.

- Jos syöpä on alkuvaiheessa, lykkäyksestä ei toivottavasti koidu mitään ikävää, sanoi Skånen alueen johtava lääkäri Karel Marsal. Vaikeat syöpäleikkaukset tehdään sekä leikkaukset, joissa on kyse ihmisen hengestä.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.