Mainos

Ruotsin hiv-tartuttajaa etsitään yhä

Ruotsin poliisit keskittivät hiv-tartuntoja levittäneen iranilaismiehen etsinnät Tukholman alueelle. Poliisi oli saanut kuitenkin vihjeitä myös miehen pakenemisesta ulkomaille.

Tähän mennessä 120 naista on kertonut olleensa sukupuoliyhteydessä Mehdi Tayebin kanssa. Mies on käyttänyt itsestään nimeä James Kimball ja sanonut olevansa amerikkalainen. Hänen oikea kansallisuutensa ja nimensä paljastui vasta eilen.

Komisario Christer Sjöblom Tukholman poliisista sanoi tutkijoiden saaneen tänään useita uusia, mielenkiintoisia vihjeitä Tayebin olinpaikasta. Osa vihjeistä koski Tukholmaa, osa ulkomaita. Sjöblom ei halunnut kertoa, mitä maita vihjeet koskevat. Toistaiseksi on hiv-positiiviseksi osoittautunut yksi nainen, jolla on ollut seksisuhde Tayebiin.

Tayeb muutti Ruotsiin ilmeisesti 1992 ja työskenteli mm. taksinkuljettajana. Poliisi ryhtyi tutkimaan Kimball/Tayebin puuhia raiskaussyytöksen vuoksi. Etsinnöissä hänen asunnostaan Tukholmasta löydettiin osoitekirja, jossa oli noin 200 naisen nimet ja arviot heidän seksitaidoistaan.

Tayeb saatetaan tuomita jopa 10 vuodeksi vankeuteen, jos hänen todetaan tieten tahtoen tartuttaneen seksikumppaneihinsa hi-viruksen. Suomessa hiv-tartuntoja on todettu runsaan 15 vuoden aikana kaikkiaan 884. Tartunnan saaneista 283 on sairastunut aidsiin ja sairastuneista 213 on kuollut.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.