Ruotsin hiihtotähti joutui venäläisten nettitrollien uhriksi – taustalla kohua aiheuttanut sauvaepisodi

Seefeldissä kolme MM-mitalia napanneen Ruotsin hiihtosensaation Frida Karlssonin ja yhden MM-pronssin kotiin tuoneen Venäjän Julia Belorukovan sauvaepisodi aiheutti suuren kohun maastohiihdon maailmancupin päätösviikonloppuna. Nyt Karlsson kertoo Expressenille, että on joutunut tapauksen jälkeen suuren vihan ja trollien uhriksi.

Belorukova suivaantui tilanteessa siitä, että Karlssonin sauvat osuivat häneen useaan otteeseen. Silloin hän vastasi huitaisemalla sauvalla Karlssonia. 

Venäläinen hylättiin tapahtuman johdosta. Hänen valmentajansa Markus Cramer halusi, että kansainvälinen hiihtoliitto FIS kieltäisi Karlssonin tavan heilutella sauvoja. 

19-vuotias Karlsson kertoo nyt, että hän on joutunut venäläisten hiihtofanien vihan kohteeksi. Hän kertoo, että häntä on huoriteltu ja kehotettu häpeämään omia toimiaan.

– Instagram-tilini on joutunut venäläisten nettitrollien kohteeksi. Osa kirjoittaa englanniksi, mutta suurin osa venäjäksi, Karlsson kertoo.


Karlsson sanoo, että hän ei tehnyt mitään virhettä tilanteessa ja toteaa, että ei ole ainoa, joka hiihtää sillä tavalla.

– Kun katsot hiihtäjiä korkealla vaihteella, niin huomaat, että kädet heiluvat railakkaasti. Minä en ole ainoa, joka tekee niin. Nyt oli vain kyseessä sattuma, että hän oli juuri siinä kohdassa minun takanani ja sai osumaa. Se ei ollut missään nimessä tarkoitukseni, Karlsson päättää.

Lue myös:

    Uusimmat