Mainos

Ruotsin hallituspuolueetkin epäröivät telekuuntelulakia

Ruotsin hallituspuolueetkin haluavat muutoksia kiisteltyyn telekuuntelulakiin. Keskustapuolue ehdottaa lakiin muutosta, joka suojaisi yksityishenkilöt kuuntelulta, ja hallituskumppani kansanpuolue ilmoittaa olevansa samoilla linjoilla.

Ruotsin valtiopäivät hyväksyi kesäkuussa telekuuntelulain äänin 143-138. Laki antaa puolustusvoimien radiotiedustelulle FRA:lle luvan kuunnella kaikkea Ruotsin rajojen yli suuntautuvaa radio- ja puhelinliikennettä sekä valvoa internetviestintää.

Kaikki neljä hallituspuoluetta olivat lain takana, mutta keskustelu ei ole loppunut siihen vaan se on kesän aikana yltynyt. Oppositiopuolueiden esittämän arvostelun lisäksi myös yksittäiset porvarilliset kansanedustajat ovat asettuneet vastarintaan. Nyt myös hallituspuolueiden rivit ovat alkaneet rakoilla.

Keskustapuolue ehdottaa, että telekuuntelulakia muutettaisiin niin, että se minimoisi mahdollisuuden kuunnella yksityisten kansalaisten teleliikennettä. Kansanpuolue on ilmoittanut, että se tukee keskustan ehdotusta.

Kokoomusta edustava puolustusministeri Sten Tolgfors ei halunnut ottaa kantaa hallituskumppaniensa ehdotuksiin, mutta lupasi että kaikki ehdotukset käydään tarkoin läpi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.