Mainos

Ruotsin hallituspuolueet kallistumassa ydinvoiman kannalle

Ruotsin keskustapuolue ei ole vielä ottanut selkeää kantaa ydinvoimaan. Maltillinen kokoomus käy kädenvääntöä lisäydinvoiman hyväksymisestä.

Ruotsin porvarillinen hallituskoalitio on kääntymässä yhä selvemmin kannattamaan ydinvoiman lisärakentamista.

Kristillisdemokraatit eivät enää sulje pois mahdollisuutta rakentaa uusia ydinreaktoreita vuoden 2010 jälkeen. Kansanpuolue vaatii avoimesti ydinvoiman lisäämistä ja maltillinen kokoomus käy parhaillaan kädenvääntöä lisärakentamisen hyväksymisestä.

Viimeisenä kantona kaskessa on keskustapuolue. Puolueen johtaja ja elinkeinoministeri Maud Olofsson ei tänään halunnut ottaa selvää kantaa asiaan.

- Kukaan ei usko enää, että ydinvoimalat suljetaan 2010. Olemme riidelleet ydinvoimasta 35 vuotta, ja riidat ovat johtaneet vain lukkiutuneisiin asenteisiin. Nyt on tärkeää löytää pitkän aikavälin ratkaisuja ja pitää kiinni sopimuksistamme, Olofsson sanoi.

Ydinvoiman sijasta keskustajohtaja puhui mieluummin uudistuvista energialähteistä.

- Ruotsin energiahuoltoa voi verrata palliin. Nykyään 50 prosenttia siitä on vesivoimaa ja 50 ydinvoimaa. Ollakseen tukeva palli tarvitsee kolme jalkaa. Meidän on panostettava suuresti sen kaltaisiin energialähteisiin kuin aurinko- ja tuulivoimaan, Olofsson katsoi.

Porvarillinen allianssi sopi ennen vaaleja, ettei nykyisiä reaktoreita suljeta eikä uusien rakentamisesta päätetä nykyisen hallituskauden aikana.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.