Mainos

Ruotsin hallitus: Työttömyys puolittuu

Ruotsin taloudella menee niin hyvin, että avoin työttömyys puolittuu vuoteen 2000 mennessä, uskovat valtiovarainministeri Erik Åsbrink ja työmarkkinaministeri Margareta Winberg keskustelupuheenvuorossa Aftonbladet-lehden eilisessä numerossa.

Monet ovat ilkkuneet tälle sosiaalidemokraattisen puolueen tavoitteelle työttömyyden puolittumisesta, mutta hallituksen ennusteet osoittavat nyt, että avoin työttömyys on neljä prosenttia vuoden 2000 lopulla, kirjoittavat Åsbrink ja Winberg.

Valtiovarainministeri Åsbrink torjuu suhdannekatsauksia laativan Konjunkturinstitutet-laitoksen ennusteen, jonka mukaan avoin työttömyys on kuusi prosenttia vuonna 2000.
-Osin meillä on tuoreempia tietoja ja osin voi hallitus ryhtyä siihen mennessä toimiin tilanteen parantamiseksi, mitä taas ennusteinstituutti ei voi, Åsbrink sanoo Ruotsin radiolle.

Esitellessään tiistaina kevätbudjettinsa hallitus aikoo myös esittää suunnitelman työllistämis- ja kasvupoliittisista toimista. Toimet jakautuvat kuudelle alueelle, jotka ovat koulutus, tietotekniikka, ympäristönsuojelu, yrittäminen, Eurooppa ja yhdentymispolitiikka.

Åsbrink ja Winberg eivät lehdessä paljasta suunnitelman yksityiskohtia, mutta kertovat, että muun muassa nuorisotyöttömyyteen käydään käsiksi, yritystoiminnan aloittamista ja harjoittamista helpotetaan, yrittäjiä tuetaan työntekijöiden kouluttamisessa ja tietotekniikkakoulutukseen panostetaan julkisella alalla.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.