Mainos

Ruotsin hallitus kovana Itämeren kaasuputkelle

Ruotsin hallitus lähettää Itämeren kaasuputkea koskevan lupahakemuksen takaisin Nord Stream -yhtiölle. Ruotsi vaatii yhtiöltä lisäselvityksiä. Hakemus on niin epätäydellinen, että Ruotsin hallitus ei halua sitä edes käsitellä.

- Nord Streamin hakemus on hämmästyttävän epätäydellinen. Emme halua käsitellä sitä vaan lähetämme paluupostissa takaisin ja vaadimme sen täydentämistä, Ruotsin ympäristöministeri Andreas Carlgren kertoo.

Nord Stream on Venäläis-saksalais-hollantilainen kaasuputkiyhtiö. Suomi on saamassa yhtiöltä hakemuksen kaasuputkesta kevään aikana. Ruotsille hakemus lähetettiin joulun alla.

Ympäristöministeri Carlgren kertoi Ruotsin hallituksen lähettäneen Nord Stream-yhtiölle kirjeen, jossa Ruotsi pyytää lisäselvityksiä kaasuputken aiheuttamista ympäristövaikutuksista koko matkalta. Nord Streamin on osoitettava myös vaihtoehtoinen linjausreitti. Carlgren sanoi lehdistötapaamisessa, että yhtiön on esitettävä linjausvaihtoehto, jossa kaasuputki kaivetaan maahan eikä Itämeren pohjaan.

Carlgren sanoi, että Ruotsi tekee omat kaasuputkea koskevat ympäristöselvityksensä ja niiden jälkeen päätöksensä. Hänen mukaansa Ruotsi on toki yhteydessä Suomen ja muiden Itämeren maiden hallituksiin.

Nord Streamilla on tarkoitus vetää putkea yhteensä 1 200 kilometriä. Putki kulkisi Viipurista Saksan Greifswaldiin. Sen alustava kustannusarvio on noin viisi miljardia euroa. Putken pelätään ympäristöongelmien lisäksi mm. lisäävän sotilaallista jännitystä Itämerellä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.