Mainos

Ruotsin energiaratkaisua mietitään yli puoluerajojen

Porvarihallitus ei aio lisätä eikä myöskään vähentää ydinvoimaa. Toistaiseksi se keskittyy uusien energiaratkaisujen luomiseen.

Ruotsin energiasektorista vastaava elinkeinoministeri Maud Olofsson hakee yhteistyötä yli puoluerajojen päättämään Ruotsin energiaratkaisuista.

Porvarihallitus ei aio vähentää eikä myöskään lisätä ydinvoimaa, vaan se keskittyy toistaiseksi uusien energiaratkaisujen kehittämiseen. Ydinvoimaloiden ongelmat ovat Olofssonin mukaan vahingoittaneet ydinvoiman luotettavuutta ruotsalaisten silmissä.

Olofsson puhui Ruotsin energiapäivillä uusien ja uusiutuvien energialähteiden tarpeellisuudesta ydinvoiman ja vesivoiman ammattilaisille. Hän otti kantaa ydinvoimaloiden ongelmiin ja vesivoiman sääherkkyyteen, mitkä pakottavat Ruotsin kehittämään energianhuoltoon kolmannen tukijalan. Tukijalka perustuu muun muassa tuulivoimaan, maalämpöön ja aurinkoenergiaan.

Mielipidekyselyiden mukaan ruotsalaisten luottamus ydinvoimaan ei ole muuttunut huolimatta voimaloiden käyttö- ja turvallisuusongelmista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.