Mainos

Ruotsin E6-tiellä yhä sortumavaara

E6-valtatie sortui eilisiltana muutaman sadan metrin matkalta Göteborgin lähistöllä. Ruotsin geologian laitoksen mukaan sortumavaara alueella voi jatkua vielä kuukausien ajan.

Voi viedä jopa kuukausia ennen kuin eilen sortunut E6-valtatien osuus saadaan Ruotsissa korjattua. Siihen asti liikenne ohjataan kiertotielle, kerrotaan maan tiehallinnosta.

Sortuma johtui todennäköisesti alueella useita päiviä jatkuneista rankkasateista. Pelastuslaitoksen mukaan Taskejoen pinta jatkaa edelleen nousuaan, ja Ruotsin geologian laitos varoittaa, että sortumavaara voi jatkua alueella vielä kuukausien ajan.

Kymmenen ihmistä loukkaantui

Kymmenkunta ihmistä loukkaantui eilisiltana tien sorruttua Göteborgin pohjoispuolella Ruotsissa. 400 metriä E6-valtatietä sortui Munkedalin eteläpuolella Göteborgin lähistöllä ja vei mukanaan kymmenkunta autoa.

Sortumaan vajonneista autoista haettiin turvaan kolmisenkymmentä henkeä. Yhden ihmisen kerrottiin loukkaantuneen vakavammin ja sairaalaan toimitettiin kaikkiaan 12 loukkaantunutta. Sortuma johtui todennäköisesti alueella useita päiviä jatkuneista rankkasateista.

Pelastusviranomaiset saivat pelastustyöt loppuun yöllä, kun viimeinenkin sortumaan juuttuneen auton kuljettaja oli saatu noudettua turvaan. Pelastajat haravoivat sortuma-aluetta rauniokoirien avulla varmistaakseen, ettei maamassan alle ole hautautunut ketään.

Viranomaiset järjestivät poikkeusreittiä ohjatakseen liikenteen sortumapaikan ohi. Myös läheinen rautatie on jouduttu sulkemaan sortumavaaran takia ja yksi talo on sortumavaarassa. 5000 matkapuhelinasiakasta jäi vaille yhteyksiä valokaapelin katkeamisen takia.

(MTV3-STT-TT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja