Mainos

"Ruotsin boikotoitava jalkapallon MM-kisoja"

Ruotsin tasa-arvovaltuutettu Claes Borgström haluasi Ruotsin pois jalkapallon MM-kilpailuista moraalisista syistä.

Ruotsin on vetäydyttävä jalkapallon MM-kisoista, vaatii Ruotsin tasa-arvovaltuutettu Claes Borgström. Saksassa ensi kesänä pidettävät MM-kisat ovat Borgströmin mukaan edistämässä kansainvälistä ihmiskauppaa.

Prostituutio ja bordellit ovat laillisia Saksassa. MM-kisojen uskotaan lisäävän huomattavasti niin kysyntää kuin tarjontaakin tällä alalla. Tämä puolestaan voi lisätä naiskauppaa Saksaan.

- Urheilulla, eikä vähimmin jalkapallolla, on valtaisa vaikutus. Tätä vaikutusta voidaan käyttää osoittamaan, että me emme osallistu tilaisuuksiin, jotka edistävät orjakauppaa, Borgström sanoi Ruotsin television Agenda-ohjelmassa.

Borgströmin mukaan liikkuu arvioita, että Saksaan oltaisiin tuomassa10 000-40 000 naista MM-kisoja varten. Mutta vaikka naisia olisi vain muutama, olisi asiaa Borgströmin mukaan mahdoton hyväksyä.

Ruotsin urheilun keskusliiton varapuheenjohtaja Birgitta Ljung luonnehtii Borgströmin esittämää boikottivaatimusta "ennenkuulumattoman naiiviksi". Ruotsin jalkapalloliiton puheenjohtaja Lars-Åke Lagrell torjui myös esityksen suoralta kädeltä.

- Se merkitsisi pettymystä koko kansakunnalle ennen MM-kisoja, ja lisäksi meidät todennäköisesti suljettaisiin pois seuraavista kisoista. Lagrell sanoi.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.