Mainos

Ruotsin autoteollisuudelle jättimäinen tukipaketti

Ruotsin hallitus helpottaa autoteollisuuden kriisiä 28 miljardin kruunun eli 2,6 miljardin euron suuruisella tukipaketilla. Valtio ei lähde omistajaksi, mutta haluaa varmistaa autoteollisuuden tulevaisuuden ja työpaikat Ruotsissa.

- Jokainen kriisi on myös mahdollisuus ja sateen jälkeen paistaa aurinko, elinkeinoministeri Maud Olofsson toteaa runollisesti tukipaketin esittelyssä. Olofssonin mukaan veronmaksajien rahojen kanssa on syytä olla varovainen. Siksi valtio ei lähde autoteollisuuden omistajaksi, mutta haluaa varmistaa sen pysymisen ja kehittymisen Ruotsissa.

Tukipaketin keskeiset osat ovat noin kahden miljardin suuruiset luottotakuut, puolen miljardin euron lainatuki pulaan joutuneille ajoneuvoteollisuuden yrityksille sekä 300 miljoonan euron panostus uuteen valtion omistamaan tutkimuskeskukseen.

Keskuksen on määrä palvella ajoneuvoteollisuuden kehitystarpeita. Olofsson sanoo, että tutkimuskeskuksen tehtävänä on auttaa autoteollisuutta suuntautumaan ympäristöystävällisten autojen tuottajaksi.

Paketti on saanut positiivisen vastaanoton. Autoteollisuus, yritykset, ammattiliitot ja oppositiopuolueet ovat kärttäneet Ruotsin hallitukselta jonkinlaista tukipakettia koko syksyn.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.