Mainos

Ruotsin autopommi-iskussa ei virallista epäiltyä

Ruotsin poliisilla on tiedossaan useita henkilöitä, joilla uskotaan olevan yhteyksiä eilen sattuneeseen autopommiräjähdykseen. Ketään ei ole kuitenkaan vielä epäilty virallisesti.

Poliisin tutkimukset suuntautuvat muutamiin uusnatsien järjestöihin. Pommiattentaatissa loukkaantui natsivastaisuudesta tunnettu toimittaja sekä hänen kahdeksanvuotias poikansa.

Poliisilla ei ole vielä mitään merkkejä siitä, että pommi liittyisi johonkin tiettyyn toimittajan kirjoittamaan artikkeliin. Iltapäivälehti Aftonbladetissa julkaistiin jokin aikaa sitten artikkeleita uusnatseista, jotka suorittavat asepalveluksen ja saavat tällä tavalla aseellista koulutusta omiin tarkoitusperiinsä. Pommi-iskussa haavoittunut mies sekä hänen avovaimonsa olivat monien Aftonbladetin jutuissa esiintyvien tietojen takana.

Uhrit eivät enää vain ulkomaalaisia

Eilisen pommi-isku oli jo toinen kerta kuukauden sisällä, kun uusnatsit on liitetty väkivaltaiseen rikokseen Ruotsissa. Toukokuun lopussa murhattiin kaksi poliisia, ja syytetyillä tiedetään olevan yhteyksiä natsijärjestöön.

Ruotsin turvallisuuspoliisin mukaan natsirikollisuus on viime vuosina lisääntynyt.
-Yleensä kyseessä ovat ulkomaalaisiin kohdistuneet väkivallanteot, sanoi turvallisuuspoliisin varajohtaja Margareta Lindroth. Vuoden 1995 jälkeen maassa on sattunut neljä rasistista murhaa. Viimeisissä väkivaltaisuuksissa uutta on se, että uhrit eivät enää ole vain maahanmuuttajia tai homoseksuaaleja, vaan tavallisia kansalaisia. Eilisen pommi-isku saikin Ruotsin sanomalehdet hyökkäämään voimakkaasti uusnatsismia vastaan. Aftonbladetin päätoimittaja Anders Gerdin sanoi olevansa täysin vakuuttunut, että uusnatsit ovat syyllisiä autopommiräjähdykseen.

Iltapäivälehti Expressenin mukaan ruotsalainen tapa suhtautua uusnatseihin ei ole tarpeeksi tehokas, ja lain ja poliisin lisäksi natsien vastaiseen taisteluun on käytävä myös sanan voimalla.
(MTV3-STT-TT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.