Mainos

Ruotsille Nato-jäsenyys ei ole ajankohtaista

Ruotsin hallitus ei innostu puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) ehdotuksesta, että Suomen ja Ruotsin tulisi liittyä Naton jäseneksi.

Ruotsin varapääministeri ja keskustajohtaja Maud Olofsson sanoo panneensa Häkämiehen kannanoton merkille, mutta lisää, ettei Nato-jäsenyys ole Ruotsille ajankohtaista.

- Jo allianssihallitusta perustettaessa katsoimme, että Nato-jäsenyys on kysymys, joka vaatii suurta yksimielisyyttä sosiaalidemokraattien kanssa ja sellaista ei ole. Me teemme Naton kanssa mielellämme kyllä yhteistyötä, mutta jäsenyys ei ole Ruotsille ajankohtaista, Olofsson kiteyttää Ruotsin hallituksen kannan.

Ruotsin porvarillisen hallituksen Nato-kanta on hyvin käytännöllinen. Hallitus on myönteinen Natolle, mutta koska se ei näe edellytyksiä päätöksen tekemiselle, se ei sitä myöskään aktiivisesti aja ja pidä tapetilla.

Viime vuosina Nato-jäsenyyden kannatus on hieman kasvanut Ruotsissa, mutta edelleenkin yli puolet ruotsalaisista vastustaa jäsenyyttä.

Mielipidelaitos Sifon huhtikuun alussa julkaiseman mittauksen mukaan 53 prosenttia ruotsalaisista vastustaa ja 29 prosenttia kannattaa Ruotsin liittymistä Naton jäseneksi. Edellisessä vuonna 2004 tehdyssä mittauksessa Nato-jäsenyyttä vastusti 59 ja kannatti 24 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.