Mainos

Ruotsilla ei ole varaa lähettää joukkoja Kosovoon

Ruotsin puolustusvoimien varat eivät riitä ruotsalaisen Kosovo-pataljoonan rahoittamiseen. Maan puolustusvoimien komentaja Owe Wiktorin vaati tänään, että hallitus etsii sille rahoituksen muualta. Kosovo-pataljoonasta aiheutuvat lisäkustannukset arvioidaan 800 miljoonasta 1,2 miljardiin markkaan vuodessa.

Ruotsilla on tällä hetkellä Bosniassa 300-400 miehen vahvuinen rauhanturvaosasto. Siihen maan puolustusvoimien supistuvat rahat vielä riittävät. Mutta Kosovo operaatio edellyttää 1 000- 1 500 miestä, lisäkustannukset olisivat 800 miljoonasta 1,2 miljardiin markkaan.

Julkinen kinastelu Kosovo-joukon maksajasta on maalle kiusallista, etenkään kun itse asiasta, pataljoonan lähettämisestä ei olla eri mieltä. Mutta ilmapiiri armeijassa on säästöohjelman vuoksi kireä. Tänään kerrottiin materiaalisupistuksista. Kallista Jas-hävittäjä ohjelmaa jatketaan, mutta hankinta-aikataulu lykkääntyy vuodella. Sen sijaan Bamse-ilmatorjuntajärjestelmän kohtalosta päätetään syksyllä, koko hanke voi vielä kaatua. Yhteispohjoismaisesta helikopteriostosta pidetään kuitenkin kiinni. (MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.