Mainos

Ruotsia kuohuttaa ay-aktiivin murha

Ruotsin poliisi on pidättänyt kolme äärioikeistolaista, joiden epäillään murhanneen alkuviikosta ammattiyhdistysaktiivin. Tapaus on kuohuttanut Ruotsia ja maan oikeusministeri Laila Freivalds sanoi perjantaina, että kyseessä on selkeä terroriteko.

Poliisin mukaan on täysin selvää, että tiistainen surmatyö oli poliittinen murha. Uhri oli 41-vuotias poliittisesti aktiivinen vasemmistolainen mies, joka oli myös tunnettu äärioikeistolaisten suuntausten vastustaja. Poliisi epäilee, että eilen pidätetyt kolme äärioikeistolaista nuorukaista ampuivat miehen tämän kotitalon rappukäytävässä Tukholman eteläpuolella.

Miestä oli ammuttu useasti, ja heti tapahtuman jälkeen silminnäkijät kertoivat nähneensä kahden henkilön pakenevan paikalta. Ruotsin poliisi uskoo, että pidätetyillä saattaa olla yhteyksiä myös aiemmin tänä vuonna tehtyyn pommi-iskuun ruotsalaista toimittajapariskuntaa vastaan.

Oikeusministeri Laila Freivalds sanoi tänään olevansa huolissaan siitä, että äärioikeistolaiset ryhmät näyttävät olevan entistä tiiviimmässä yhteistyössä rikollispiirien kanssa.

-Tämä on hyvin vaarallinen yhdistelmä. Siinä on oikeastaan kyseessä terrorismi. Ja se on puolestaan hyökkäys demokraattista yhteiskuntaa vastaan, oikeusministeri sanoi. Aiemmin ruotsalaiset uusnatsit ovat yleensä hyökänneet maahanmuuttajia ja homoseksuaaleja vastaan. Viime aikoina uhreina on entistä useammin olleet henkilöt, jotka ovat asettuneet vastustamaan äärioikeistolaisia aatteita.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.