Mainos

Ruotsia kuohuttaa Audi-pomon naisversio

Korkeasta tasa-arvokäsityksestään tunnettuja ruotsalaisia on kuohuttanut viime aikoina eräänlainen Audi-miehen naisversio, joka on saanut länsinaapurimme mietteliääksi. Kyseessä on yhdysvaltalaisen laulajatähden Paul Ankan amerikkalaistunut ruotsalaisvaimo Anna Anka, jonka kommentit ovat saaneet monen ruotsalaisen niskavillat pystyyn.

Anna Anka esiintyy TV3:n uudessa tosi-tv-sarjassa Hollywoodfruar, jossa seurataan Hollowoodiin kotiutuneita ruotsalaisia kotirouvia. Anna julisti ohjelmassa muun muassa elävänsä miestään ja lapsiaan varten.

- Olen tehnyt sitoumuksen: "stand by your man", eli pysy miehesi rinnalla. Ja niin teenkin, sataprosenttisesti ja koko ajan, sanoo Anna Dagens Nyheter -lehdelle.

Optikoksi opiskellut, mallin- ja näyttelijäntöitä tehnyt Anna tutustui itseään yli 30 vuotta vanhempaan Paul Ankaan ja jätti ansiotyön lopullisesti. Anna sanookin olevansa sitä mieltä, että naisen pääasiallinen tehtävä on olla kaunis ja hyvin pukeutunut myös kotona - puhumattakaan siitä, että naisen tärkein tehtävä on tyydyttää miehensä kaikki tarpeet.

Vaikka Ankan näkemysten luulisi olevan peräisin lähinnä viktoriaaniselta ajalta, Annalla on ikää vasta 38 vuotta.

Politiikka kiinnostaa

Anna Anka on Ruotsissa nyt todella kuuma peruna - poliittisestikin. Jo toinen TV3:n Hollywoodfruar-sarjan jakso keräsi Ruotsissa miljoonayleisön. Rouva esiintyi suositussa Skavlan -keskusteluohjelmassa yhdessä yhdysvaltalaisen rap-artistin Jay-Z:n kanssa. Toimittajat piirittivät häntä taukoamatta, kun hän tuli kotimaahansa vierailulle. Kotirouvalle on kaavailtu myös omaa keskusteluohjelmaa.

Ja toki Anna on ehtinyt ilmaista kiinnostuksensa myös politiikkaan. Ruotsin kristillisdemokraattien puoluesihteeri Lennart Sjögren toivottikin rouvan tervetulleeksi puolueeseensa, jonka näkemykset sopivat Sjögrenin mukaan hyvin yhteen Ankan näkemysten kanssa. Kristillisdemokraattiset naiset eivät tosin voineet yhtyä kollegansa ehdotukseen, minkä vuoksi kutsu puolueeseen peruttiin.

- Anna Anka on sanonut, että naisen täytyy olla kaunis miestään varten ja että on naisen tehtävä tyydyttää aviomiehensä seksuaalisesti - muussa tapauksessa nainen voi syyttää itseään miehen uskottomuudesta. Tämä kertoo sen, millainen ihmiskuva hänellä on, ja se ei istu meidän ihmiskuvaamme, sanoo Ruotsin kristillisdemokraattisten naisten puheenjohtaja Maria Fälth Dagens Nyheterissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.