Mainos

Ruotsi yrittää yhä pelastaa Olof Palmen

Ruotsi suunnittelee lainsäädäntönsä muuttamista, jotta murhatun pääministerin Olof Palmen murhatutkimuksia voidaan jatkaa.

Nykyisen lainsäädännön mukaan selvittämättömät rikokset vanhenevat 25 vuoden jälkeen. Palme murhattiin helmikuussa 1986, joten murhatutkimusten takaraja häämöttää jo. Vanhan lain mukaan tapaus vanhenisi vuonna 2011.

- Vanhojen rikosten tutkiminen on tehostunut muun muassa DNA-teknologian kehittymisen myötä, Ruotsin oikeusministeri Beatrice Ask sanoo.

- Nykyään vakaviin rikoksiin myös suhtaudutaan entistä tiukemmin. Kansainvälisestikin trendi on ollut, että aikarajoituksista luovutaan kaikkein vakavimpien rikosten kohdalla, Ask lisää.

Ruotsin keskustaoikeistolaisen hallituksen mukaan lakimuutos ulottuisi murhiin, tappoihin, kansanmurhiin ja terrorismirikoksiin. Näistä kaikista voi saada elinkautisen vankeustuomion.

Laki tulisi voimaan taannehtivasti, eli se sisältäisi myös Palmen mysteerimurhan.

Palme ammuttiin Tukholmassa helmikuussa 1986, kun hän oli kävelyllä vaimonsa Lisbetin kanssa. Kymmenistätuhansista vihjeistä ja johtolangoista huolimatta murhaa ei ole saatu selvitettyä eikä murha-asetta ole löydetty.

Lain arvellaan astuvan voimaan ensi heinäkuussa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.