Ruotsi voi järkyttää MM-huumaa Tampereella – Leijonien maailmanmestari ylistää nuorta valmentajavelhoa: "Se oli meillekin menestyksen takeena"

Leijonien MM-lohkon ykköshaastaja Ruotsi lähtee Tampereelle tuoreella ilmeellä. Uusi päävalmentaja Sam Hallam, 43, on tuonut C Moren MM-asiantuntijan Janne Pesosen arvion mukaan pukukoppiin jälleen positiivisen ilmapiirin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Växjö Lakersia aiemmin luotsanneen Hallamin kädenjälki on näkynyt tuloksissa. Tre Kronor voitti kaikki neljä Euro Hockey Tourin turnaustaan.

Pesonen tunnistaa joulukuusta 2021 saakka Ruotsia johtaneen Hallamin tuoman muutoksen tuulen. Suomen entinen A-maajoukkuehyökkääjä pelasi Växjössä valmentajan alaisuudessa.

– Ruotsin pelaamisessa on nyt sitä säännönmukaisuutta, jota Växjössäkin aikanaan. Se oli meilläkin menestyksen takeena, Vuonna 2011 MM-kultaa Leijonissa voittanut Pesonen arvioi.

– Pelaajaläheinen ja ihmisläheinen valmentaja ja hänelle on tärkeää, että joukkueessa on hyvä henki ja meininki. Hän on hyvin suora ja rehellinen koutsi.

Vuosina 2017 ja 18 maailmanmestaruutta juhlineen Ruotsin menestys on ollut Rikard Grönborgin aikakauden jälkeen laihaa. Maa on jäänyt viimeisessä kolmessa turnauksessa ulos neljän parhaan joukosta.

MM-kisat käynnistyvät Tampereella ja Riiassa perjantaina 12. päivä toukokuuta. Leijonat kohtaa avausottelussa Yhdysvallat.

Katso pääkuvan videolta, ketkä nimet Pesonen nosti Leijonilta ja suurimmilta kilpakumppaneilta esille. Alla puolestaan Latvian valmennustiimiin kuuluvan Petteri Nummelinin ajatuksia tulevasta turnauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat