Mainos

Ruotsi vetäytyy Bosniasta rahapulan takia

Ruotsin rahat eivät riitä uusien rauhanturvaajien lähettämisen Bosnia-Hertsegovinaan, ilmenee Ruotsin puolustusvoimien salaisesta muistiosta sanomalehti Svenska Dagbladetin mukaan. Päättäessään kesäkuussa lähettää 800 sotilasta Kosovoon Ruotsin hallitus edellytti, että Bosniassa oleva 400 miehen ruotsalaispataljoona puretaan. Hallitus lupasi kuitenkin lähettää tilalle pienemmän ruotsalaisyksikön.

Ruotsin rahat eivät riitä uusien rauhanturvaajien lähettämiseen Bosnia-Herzegovinaan.
Svenska Dagbladetin mukaan Ruotsi ei kuitenkaan vetäydy Bosniasta kokonaan. Ruotsin hallituksen Balkanin rauhanturvatoiminnalle varaamat 900 miljoonaa kruunua (runsaat 600 miljoonaa markkaa) eivät kuitenkaan riitä sekä Bosniaan että Kosovoon.

Viime viikon perjantaina, samana päivänä kun hallitus sai puolustusvoimien muistion, pääministeri Göran Persson sanoi Sarajevossa: -Hyvinvoivien maiden johtajina me olemme vastuussa siitä, että tälle alueelle turvataan riittävästi voimavaroja. Svenska Dagbladetin mukaan mikään lehden lähteistä ei halua avoimesti kommentoida puolustuslaitoksen hallitukselle antamaa muistiota. Muuan valtioneuvoston kansliassa oleva lähde sanoi kuitenkin, ettei Bosnian tilanne ole mitenkään vakaa ja että suuria vaaroja on edelleen olemassa. -Jos Ruotsi vetäytyy kokonaan sotilaallisesti, kärsivät myös siviilipanoksemme ja se lähettää vääriä viestejä, lähde sanoi. (STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.