Mainos

Ruotsi varuillaan lintutaudin takia

Valvontaa ollaan tehostamassa erityisesti rannikkoalueella ja Gotlannin saarella. Sveitsi puolestaan ilmoitti tänään toisesta lintuinfluenssalöydöstä. Virustyyppi selvinnee noin viikossa.

Ruotsissa viranomaiset ovat varuillaan lintuinfluenssariskin takia.

Varotoimia laajennettiin sen jälkeen kun maan kaakkoisrannikolta Oskarshamnista löydettiin kaksi tukkasotkaa, jotka olivat mahdollisesti menehtyneet virustaudin vaaralliseen muotoon. Varmuus epäillystä H5N1-virustartunnassa selviää jatkotesteissä.

Ruotsin radion mukaan Oskarshamnin ydinvoimalan liepeiltä on löydetty lisää kuolleita lintuja ja alueen haravointia jatketaan tänään. Valvontaa ollaan tehostamassa laajemminkin rannikkoalueella ja Gotlannin saarella, kertovat eri viranomaiset maan viestimissä.

Tautiriskin takia kaikkia maan siipikarjanpitäjiä on pyydetty ilmoittautumaan lääninhallituksille. Rekisteröintipyyntö koskee myös niitä, joilla on vain muutamia siivekkäitä kotieläimiä.

Sveitsistä löytyi toinen lintuinfluenssatapaus

Sveitsin viranomaiset kertoivat tänään löytäneensä toisen lintuinfluenssaan kuolleen linnun. H5-kannan virusta todettiin kuolleella joutsenella lähellä Saksan rajaa.

Virustyyppi varmistuu vasta jatkotutkimuksissa noin viikossa. Joutsenen raato oli Kreuzlingenin rajakaupungissa lähellä Bodenjärveä.

Ranskan kalkkunoista puolestaan ei ole löydetty lisää lintuinfluenssavirusta. Luoteis-Ranskassa on tutkittu useita kuolleita kalkkunoita viime päivinä, mutta niiden lintuinfluenssanäytteet ovat olleet puhtaita.

(MTV3-STT-TT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.