Mainos

Ruotsi valmis lisäämään Makedonian YK-joukkoja

Ruotsi on valmis lisäämään Makedoniassa olevien YK-joukkojen miesvahvuutta, kertoi Makedoniassa vierailulla oleva Ruotsin puolustusministeri Björn von Sydow tänään.

Von Sydow tapasi Makedonian pääkaupungissa virkaveljensä Lazar Kitanovskin. Makedonian puolustusministeri kertoi, että tilanne Kosovoon ja Albaniaan rajoittuvan Makedonian rajoilla on toistaiseksi rauhallinen.

< Nato aloittaa huomenna ilmasotaharjoitukset Makedonian ja Albanian ilmatiloissa. Determined Falcon -harjoituksella pyritään painostamaan Jugoslavia lopettamaan hyökkäykset albaaniaktivisteja vastaan Kosovossa.

Makedonia on von Sydowin mukaan tehnyt selväksi, ettei maalla ole resursseja ottaa vastaan suurta määrää pakolaisia Kosovosta. YK:n Unpredep-joukot ovat suosittuja Makedoniassa ja Makedonian hallitus toivoo pohjoismaalaisten YK-joukkojen lisäämistä, kertoi von Sydow.

Noin 750 miehen vahvuisiin YK-joukkoihin kuuluu 300 amerikkalaissotilasta ja 400 pohjoismaalaista, mukana myös suomalaisia. Joukot lähetettiin Makedoniaan 1993 estämään Bosnian sisällissodan leviäminen Makedoniaan.
(STT-TT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.