Mainos

Ruotsi valitsi Patrian sotilasajoneuvot

Patria myy Ruotsiin 113 sotilasajoneuvoa. Patria voitti Ruotsin puolustusmateriaalilaitoksen ajoneuvokilpailun kilpailijan valituksesta huolimatta. Puolustusmateriaalilaitos FMV totesi Patrian ajoneuvojen vastaavan parhaiten heidän vaatimuksiaan.

Kaupan arvo on 250 miljoonaa euroa.

- Tämä on jopa hieman enemmän kuin meidän viime vuoden liikevaihto Suomessa, Patrian toimitusjohtaja Heikki Allonen toteaa.

Tänään julkistettu kauppa tehtiin alun perin jo viime syksynä, mutta Patrian kilpailija BAE Systems Hägglunds valitti siitä. Sopimus sisältää 113 ajoneuvoa ja option 113 ajoneuvosta.

Allosen mukaan Ruotsin päätös on Patrialle merkittävä askel tiellä pohjoismaiseksi puolustusvälinekonserniksi. FMV:n päätös parantaa hänen mukaansa edelleen sekä sotilas- että teollisuusyhteistyömahdollisuuksia Pohjoismaissa.

Tämä on meille yksi kauppa jonossa ja toivotaan, että niitä tulee lisää. Ruotsi on kuitenkin maa, jossa on useasti päädytty yhteispohjoismaisiin ratkaisuihin. On myös hyvä, että pääsemme monistamaan suomalaista osaamista Ruotsiin, Allonen kommentoi MTV:n uutisille.

(MTV3 - STT)

Katso Kari Lumikeron juttu Tukholmasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.