Mainos

Ruotsi tukee itsenäistä palestiinalaisvaltiota

Ruotsi tukee demokraattisen itsenäisen palestiinalaisvaltion perustamista, sanoo varaulkoministeri Pierre Schori. Schori vierailee Lähi-idässä ja tapaa sekä palestiinalaisia että israelilaisia ja neuvottelee Ruotsin avusta alueelle. -Juuri nyt voimme kysyä, aikooko Israel - joka iloksemme on vapaa ja itsenäinen kansakunta - viettää edessä olevaa 50-vuotisjuhlaansa miehittäjänä vai palestiinalaisten naapurina, sanoi Schori tänään.

-Kun rauhankehitys näyttää polkevan paikallaan on entistä tärkeämpää, että tuemme demokraattista palestiinalaisvaltiota, Schori sanoi puhuessaan eilen palestiinalaisten parlamentissa Ramallahissa.

Hän nosti esille myös korruption palestiinalaisten itsehallinnossa ja ihmisoikeusloukkaukset puhuessaan parlamentin poliittisessa valiokunnassa. Kärkevimmin hän arvosteli kuitenkin Israelin toimia palestiinalaisia kohtaan.

Schori puhui palestiinalaisten työntämisestä omilta asuinalueiltaan. Ruotsin kanta on Schorin mukaan, että Israelin on vetäydyttävä "Golanilta, Etelä-Libanonista, Länsirannalta Itä-Jerusalem mukaanlukien ja Gazasta".
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.