Mainos

Ruotsi torjuu digitaalisen DAB-radion

Ruotsin hallitus ei halua laajentaa digitaalista DAB-radioverkkoa eikä sammuttaa vanhaa FM-verkkoa. Kulttuuriministeri Leif Pagrotsky kertoo Dagens Nyheter -lehdessä, että hallituksen mielestä kahden rinnakkaisen lähetysverkon ylläpito olisi liian kallista.

- Me emme halua rakentaa DAB-verkkoa. Emme myöskään halua, että Ruotsin kansa joutuu heittämään pois 25-40 miljoonaa radiovastaanotinta, jotka eivät toimi digitaalisessa lähetysverkossa, kulttuuriministeri Leif Pagrotsky perusteli.

Ruotsin radiolle hallituksen päätös oli kylmä suihku.

- Olen hyvin pettynyt. Meidän tulee etsiä uusia teitä digitaalisen radion kehittämiseksi, sanoi Ruotsin radion toimitusjohtaja Peter Örn radion uutislähetyksessä.

Ruotsin radion johto on kymmenen vuotta ajanut digitaalisen DAB-radion ja lähetysverkon rakentamista. Ruotsin radion suomenkielinen toimitus, nykyinen Sisuradio, aloitti digitaaliset lähetyksensä jo vuonna 1998. Ruotsissa on käytössä noin 7 000 digitaalista DAB-radiovastaanotinta, mutta Sisuradiota voi kuulla myös kaapeli-tv-verkon ja internetin välityksellä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.