Mainos

Ruotsi tiukentaa siipikarjatuontia lintuinfluenssan takia

Romaniasta ja Turkista tulevat koneet joutuvat tiukennettuun tarkastukseen Ruotsissa lintuinfluenssan leviämisriskin vuoksi. Suomessa tullitarkastuksia ei ainakaan näillä näkymin tiukenneta.

Tukholman lentokenttätulli tiukentaa tarkastuksiaan estääkseen siipikarjan laittoman maahantuonnin. Romaniasta ja Turkista tulevat koneet tarkastetaan Arlandan kentällä tästä päivästä alkaen entistä tarkemmin lintuinfluenssan leviämisriskin vuoksi.

- Etsimme muun muassa elävää siipikarjaa, tuoretta siipikarjanlihaa, elintarvikkeissa olevia lihatuotteita, munia ja höyheniä, Tomas Blixt Tullin lentotarkastusosastolta sanoo Upsala Nya Tidning -lehden haastattelussa.

Samankaltaiset, tiukennetut tarkastukset otettiin käyttöön Aasiasta tulevien matkustajien kohdalla muutama vuosi sitten, jolloin alueella havaittiin esiintyvän lintuinfluenssaa.

Suomessa rahtitullin päällikkö Matti Tuunanen Lentotullista kertoo, että Tullihallitukselta tai eteläiseltä tullipiiriltä ei ole tullut ohjeita tarkastusten tiukentamisesta. Suomeen tuotavista elintarvikkeista lentoteitse tulee vain pieni osa.

(MTV3-STT-TT)

Romaniasta löytyi lisää lintuinfluenssaa

(Huomenta Suomen uutiset 18.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.