Mainos

Ruotsi sallimassa homojen kirkkohäät

Kirkon johtokunta on kuitenkin yksimielinen siitä, että homoliittojen yhteydessä ei saisi puhua avioliitosta.

Ruotsin luterilainen kirkko on näyttämässä vihreää valoa samaa sukupuolta edustavien kirkkohäille. Kirkon kanta liittyy hallituksen aikeeseen laatia uusi avioliittolaki, jonka tekstissä luovutaan sukupuoleen viittaavista termeistä. Esityksen on määrä tulla parlamentin käsitellyyn ensi vuoden alkupuolella.

- Avioliitto ja homoseksuaalien parisuhteet ovat tasavertaisia liittoja. Näin ollen johtokunta kannattaa avioliittolain uudistamista, kirkko toteaa kannanotossaan.

Arkkipiispa Anders Wejrydin mukaan kirkon johtokunnassa oli yksimielinen siitä, että sana "avioliitto" tulee kuitenkin varata vain miehen ja naisen väliselle liitolle.

Ruotsi on sallinut siviililiitot homoseksuaaleille vuodesta 1995 lähtien. Lain edessä pareilla on ollut samat oikeudet kuin muillakin vihityillä pareilla. Homo- ja lesbojärjestöt ovat kuitenkin pitkään painostaneet päättäjiä poistamaan viimeisenkin eroavaisuuden suhtautumisessa liittoihin.

Ruotsin nykyinen laki vuodelta 1987 määrittelee, että avioliitto solmitaan miehen ja naisen välille. Hallitus ehdottaa, että uudessa laissa viittaukset sukupuoliin poistetaan.

Kirkko ei halua siis tehdä lain muotoilusta sukupuolineutraalia, mutta se on kuitenkin valmis avaamaan kirkkojen ovet homoseksuaalien vihkitilaisuuksille. Näin Ruotsin kirkosta tulisi asiassa edelläkävijä maailmassa.

Jo tämän vuoden tammikuusta lähtien kirkko on sallinut homoliittojen siunaukset.

Ruotsin luterilaisella kirkolla on 7,2 miljoonaa jäsentä.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.