Mainos

Ruotsi pysyy Naton ulkopuolella

Ruotsi pysynee sotilaallisesti liittoutumattomana myös tulevaisuudessa, kertoo ulkoministeri Laila Freivalds.

Ruotsin ulkoministeri Laila Freivalds katsoo, ettei Ruotsilla ole syytä liittyä sotilasliitto Natoon. Freivalds sanoi valtiopäivillä Ruotsin turvallisuuspolitiikan nojautuvan edelleen sotilaalliseen liittoutumattomuuteen.

- Me pidämme arvossa yhteistyötä Naton kanssa, mutta emme näe mitään syytä Ruotsin Nato-jäsenyydelle, hän sanoi antaessaan hallituksen ulkopoliittista selontekoa.

Selonteko sisälsi myös maan turvallisuuspolitiikan uuden muotoilun: Ruotsin turvallisuuspolitiikka on vakaata, aktiivisista ja solidaarista sekä perustuu sotilaalliseen liittoutumattomuuteen. Freivalds moitti maltillista kokoomusta ja kansanpuoluetta lipeämisestä yhteisistä turvallisuuspoliittisista linjauksista.

- On ollut eduksi Ruotsille ja turvallisuudellemme, että meillä on ollut melko laaja yhteisymmärrys turvallisuuspoliittisesta linjasta. Nyt kaksi johtavaa oppositiopuoluetta puhuvat Ruotsin Nato-jäsenyyden puolesta.

Myös Muhammed-kohu esillä

Ulkoministeri nosti esiin myös kiistan profeetta Muhammedin pilakuvista. Hän painotti, että sananvapaus kulkee käsi kädessä kunnioituksen kanssa.

- On tärkeätä todeta selkeästi, että meidän yhteiskuntamme ja hallituksemme puolustavat sananvapautta. Mutta muslimimaailman kokema syvä loukkaus on muistutus siitä, että sananvapauden mukana tulevat vastuu ja kunnioitus, hän totesi viitaten muslimien suuttumukseen pilakuvista.

Hän tähdensi vuoropuhelun merkitystä muslimimaailman kanssa ja mainitsi matkustavansa tämän vuoksi piakkoin Lähi-itään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.