Mainos

Ruotsi otollinen kohde ydinaseita havitteleville?

Ruotsin puolustustutkimuslaitoksen mukaan Ruotsin rajavalvonnassa on pahoja puutteita. Esimerkiksi tullille hankittuja säteilymittareita ei osata käyttää, mikä voi pahimmassa tapauksessa mahdollistaa ydinmateriaalin salakuljettamisen Ruotsiin.

Ruotsi on otollinen kohde ydinaseita havitteleville terroristeille, varoittaa Ruotsin puolustustutkimuslaitos FOI tuoreessa raportissaan. Raporttia tämän päivän numerossaan siteeraavan Dagens Nyheterin mukaan Ruotsin rajavalvonnassa on vakavia puutteita, jotka mahdollistavat ydinmateriaalin salakuljettamisen maahan.

Vaikka Ruotsin tullille on esimerkiksi hankittu säteilymittareita, ei niitä osata käyttää. Raportissa ehdotetaan säteilymittareiden asentamista strategisesti tärkeille raja-asemille. Lisäksi maassa jo olevaa radioaktiivista materiaalia vartioidaan huonosti, raportti moittii.

Teollisuuden, tutkimuslaitosten ja sairaaloiden hallussa olevaa ja helposti varastettavaa säteilevää materiaalia ei voida käyttää varsinaisen atomipommin rakentamiseen, mutta niin sanottuun likaiseen pommiin materiaali kelpaa hyvin.

Ruotsalaisten ydinvoimaloiden turvallisuus on raportin mukaan sen sijaan hyvä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.