Mainos

Ruotsi ostaa samanlaiset kopterit kuin Suomi ja Norja

Ruotsin hallitus päätti tänään, että maan puolustusvoimat ostaa 18 kappaletta keskiraskaita NH 90-tyyppisiä helikoptereita eurooppalaiselta NH-Industries-yhtiöltä.

NH-90

Ruotsin hallitus päätti tänään, että puolustusvoimat ostaa 18 kappaletta keskiraskaita NH-90 -tyyppisiä helikoptereita eurooppalaiselta NH-Industries-yhtiöltä.

Malli on sama, johon Norja ja Suomi päätyivät jo aikaisemmin. Kopterit maksavat Ruotsille liki kuusi miljardia kruunua (runsaat 3,6 miljardia markkaa). Toimituksien on määrä alkaa vuoden 2005 alussa. Kaupalla on suuri merkitys ruotsalaiselle Saab-yhtiölle, joka kehittää ja hankkii kopterien taktiset järjestelmät. Kaupan merkitykseksi Saabille arvioidaan noin kaksi miljardia kruunua.

Ruotsin puolustusministeri Björn von Sydow ilmoitti tänään olevansa tyytyväinen päätökseen:

-Ruotsi tulee saamaan kopterin, joka kehittää puolustusvoimien helikopteriyksikköä monipuolisella tavalla, Sydow sanoi. Suomi hankkii 20 ja Norja 14 NH-90 -kopteria. Pohjoismaiset helikopterit kootaan todennäköisesti kaikki Patria Finavitecin tehtaalla Jämsän Hallissa.

Suomi käyttää kopterikauppaan kaikkiaan noin 2,35 miljardia markkaa. NH-90 on monitoimikopteri ja asejärjestelmä, joka soveltuu maavoimien kuljetukseen, siviili- ja sotilasoperaatioihin sekä meritoimintaan. Sen valmistuksessa käytetty teknologia on alan uusinta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.