Mainos

Ruotsi on pyörtämässä kantaansa tiedostojen nettijaosta

Tänään Ruotsin oikeusministeri Thomas Bodström otti kantaa asiaan ja ilmoitti voivansa harkita jonkinlaista laajakaistamaksua ongelman ratkaisuksi.

Ruotsi on pyörtämässä kantaansa musiikin ja elokuvien laittomaan kopiointiin internetistä. Oikeusministeri Thomas Bodström ilmoitti tänään, että hän voisi ajatella tiettyä laajakaistamaksua ongelman ratkaisemiseksi.

Pari viikkoa sitten Ruotsissa suljettiin suosittu nettitiedostojen seurantapalvelin The Pirate Bay. Sulkeminen poiki krakkerihyökkäyksiin, joissa Ruotsin poliisin ja valtiopäivien verkkosivut kaadettiin. Nämä tapahtumat ovat johtaneet vilkkaaseen keskusteluun musiikin ja elokuvien ilmaiseen ja laittomaan kopiointiin internetistä. Nuorison mielestä tämä on saavutettu etu, johon on alettu kajoamaan. Useimmat poliittiset nuorisoliitot kannattavat nettikopioinnin sallimista.

Emäpuolueet ovat toista mieltä, mutta viime päivinä muun muassa Ruotsin maltillinen kokoomus ja vasemmistopuolue ovat alkaneet ymmärtää nuorison näkemyksiä. Tänään Ruotsin oikeusministeri Thomas Bodström otti kantaa asiaan ja ilmoitti voivansa harkita jonkinlaista laajakaistamaksua ongelman ratkaisuksi.

-Tärkeintä on, että kirjailijat ja taiteilijat saavat maksun. Siitä kannasta en peruuta, Bodström ilmoitti Ruotsin radion haastattelussa.

- En ole muuttanut kantaani. Pidän nykyistä lakia yhä parhaana ratkaisuna. Mutta jos maltillinen kokoomus ja vasemmistopuolue ovat tehneet 180 asteen käännöksen vuoden takaisista kannoistaan, on hyvä käydä uusi keskustelu, Bodström totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.