Mainos

Ruotsi nosti valmiustasoaan

Ruotsin eri viranomaiset ovat nostaneet valmiustasoaan Irakin sodan alettua torstaina. Kyse on kuitenkin lähinnä rutiinitoimista. Pääministeri Göran Perssonin mukaan Ruotsiin ei tällä hetkellä kohdistu erityistä uhkaa.

Turvallisuuspoliisi Säpo uskoo, että esimerkiksi ulkomaiden lähetystöjen ja ulkomaisten matkailutoimistojen turvallisuusriskit ovat kasvaneet. Tiettyjen kohteiden, kuten lähetystöjen vartiointia onkin tiukennettu. Poliisi pitää kuitenkin esimerkiksi terrori-iskujen mahdollisuutta pienenä. Esimerkiksi Arlandan lentokenttää Tukholman ulkopuolella vartioidaan tavallista tiukemmin. Paikalla on tavallista enemmän poliiseja ja heillä on automaattiaseet.

Myös puolustusvoimat on nostanut valmiustasoaan. Toimenpiteet eivät ole kuitenkaan kovin dramaattisia, kyse on lähinnä lisähenkilökunnan kutsumisesta töihin. Tavoitteena on turvata puolustusvoimien toiminnan johtaminen ja suojata tärkeitä kohteita.

Ruotsi on kehitysapuministeri Jan O. Karlssonin mukaan valmistautunut myös suureen pakolaistulvaan, mutta ei Ruotsissa. Ruotsi on valmistautunut lähettämään henkilökuntaa ja rahaa lähinnä Irakin naapurimaissa tehtävään pakolaistyöhön. Maahanmuuttoviranomaiset eivät usko, että Ruotsiin suuntautuisi suurta pakolaistulvaa ainakaan lähiaikoina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.