Mainos

Ruotsi luopuu kiinteistöverosta

Valtiollinen kiinteistövero korvataan Ruotsissa kunnallisella kiinteistömaksulla, joka on noin 480 euroa asuntoa kohden. Kiinteistövero on ollut yksi maan puhutuimmista veroista viime vuosina.

Ruotsin neljän porvarillisen puolueen hallitus on jatkanut vaalilupaustensa lunastamista. Hallitus ilmoitti tänään, että Ruotsi luopuu kiinteistöverosta.

Viime viikolla hallituspuolueet ilmoittivat, että ne kaavailevat varallisuusverosta luopumista vielä tämän vuoden puolella. Eilen hallituksen koulu- ja opetusministerit esittelivät suunnitelman ammattikorkeakoulu-järjestelmän luomisesta.

Tämän päiväinen ehdotus merkitsee sitä, että Ruotsi luopuu valtiollisesta kiinteistöverosta ja korvaa sen kunnallisella kiinteistömaksulla, joka on noin 480 euroa asuntoa kohden. Pääministeri Fredrik Reinfeldt kertoi, että uudistus toteutetaan ensi vuoden alusta, kun hallituksen asettama työryhmä on selvittänyt yksityiskohdat.

Valtiollinen kiinteistövero on viime vuosina ollut yksi eniten Ruotsia puhuttanut ja kiukkua herättänyt vero. Asuntojen ja talojen hintojen nousu on nostanut myös kiinteistöveroa. Monet eläkeläiset ovat joutuneet jopa myymään talonsa korkean kiinteistöveron vuoksi.

Neljän porvarillisen hallituspuolueen puheenjohtajat esittelivät kiinteistöveron poistamista koskevan ehdotuksensa illansuussa yhteisessä lehdistötilaisuudessa. Veron poistaminen koetaan Ruotsissa niin tärkeäksi, että siitä ei haluttu antaa sulkaa millekään yksittäiselle puolueelle.

Kiinteistöveron osuus Ruotsin valtion budjetissa on tänä vuonna noin 1,7 miljardia euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.