Mainos

Ruotsi lainaa panssarintorjuntaohjuksia Baltiaan

Ruotsi lainaa Baltian maille nykyaikaisimpia panssarintorjuntaohjuksiaan, kertoi uutistoimisto TT tänään. Ohjukset on tarkoitettu Baltian maiden yhteisen rauhanturvapataljoonan Baltbatin käyttöön.

Pataljoona saa käyttöönsä 24 Boforsin Bill-tyypin panssarintorjuntaohjusta ja kuusi laukaisulaitetta. Kaluston arvo on yhteensä noin 13,6 miljoonaa markkaa. Ruotsin hallitus päätti lainasta 4. joulukuuta, ja Baltian maat saavat kaluston käyttöönsä vuoteen 2003 saakka. Bill-järjestelmä valittiin tukiryhmässä, johon kuuluu Baltian maiden lisäksi useita länsimaita, muun muassa Yhdysvallat.

Ruotsin hallitus ei ole vielä ottanut kantaa puolustusvoimain suunnitelmiin lahjoittaa suuria määriä käytettyjä aseita ja sotilasajoneuvoja Baltiaan. Puolustusvoimat jätti elokuussa hallitukselle suunnitelman, jonka mukaan Virolle, Latvialle ja Liettualle voitaisiin lahjoittaa mm. panssarintorjunta-aseita, maasto-ajoneuvoja ja koulutuslentokoneita. Hallitus on luvannut ottaa kantaa suunnitelmaan kevään aikana.

Pohjoismaat kaavailevat myös tukevansa Baltian maiden yhteisen sotakorkeakoulun perustamista. Koulu on määrä perustaa Viroon.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.