Ruotsi laajentaa operaatiotaan Tukholman saaristossa

Sukellusvenettä ei ole löytynyt 1:53

Ruotsin puolustusvoimat laajentaa tiedusteluoperaatiotaan Tukholman saaristossa, ilmoittaa operaatiota johtava kommodori Jonas Wikström.

Wikströmin mukaan saatujen tietojen perusteella katsottiin perustelluksi, että etsintöihin lähetetään kehittyneellä mittaus- ja tutkatekniikalla varustettuja yksiköitä. Runsaan vuorokauden kestäneen operaation yksityiskohdista ei kerrottu tarkemmin.

Wikström toisti, että operaatio aloitettiin eilen saatujen tietojen perusteella. Niitä pidetään edelleen erittäin uskottavina.

- Kuten olemme sanoneet, tässä ei ole kyse sukellusvenejahdista vaan tiedusteluoperaatiosta. Keskitymme tiedon keräämiseen, käsittelemiseen ja analyysiin.

Wikström totesi, että operaatiota jatketaan niin kauan kuin se on tarpeellista. Hän ei kertonut, minkälaisia todisteita puolustusvoimat on saanut.

- Operatiivisista syistä en voi kertoa miten työskentelemme, mitä olemme saaneet tietää, tai yksityiskohtaisesti mitä yksiköitä meillä on alueella.

Wikströmin mukaan tällaisten tietojen paljastaminen kertoisi liikaa alueella mahdollisesti operoivalle vieraalle vallalle.

 

Lue myös:

    Uusimmat