Mainos

Ruotsi kieltämässä uudelleen viinamainonnan

Alkoholimainonnan vapautuminen on jäämässä Ruotsissa lyhytaikaiseksi.

Absolut-vodka-mainos, alkoholi

Maan hallitus valmistautuu antamaan lakiesityksen, jonka mukaan vahvojen alkoholijuomien mainonta kiellettäisiin uudelleen, kertoo torstain Dagens Nyheter -lehti. Lehtien alkoholimainonnasta tuli Ruotsissa sallittua viime viikolla, kun markkinatuomioistuin antoi Gourmet-aikakauslehdelle luvan julkaista alkoholimainoksia.

Tuomioistuin totesi Ruotsin alkoholimainonnan kieltävän lain olevan ristiriidassa EU:n kaupan vapautta koskevien säännösten kanssa. Televisiota ja radiota tuomioistuimen päätös ei suoraan koske.

Tuomioistuin viittasi päätöksessään kuitenkin siihen, että EU on aiemmin sallinut yli 22-prosenttisten alkoholijuomien mainonnan kieltämisen. Suomessa tällainen kielto on jo voimassa.

-Koska kukaan ei ole kyseenalaistanut Suomen määräämää kieltoa, lähdemme siitä, että se on hyväksyttävissä kansanterveyden suojelemiseksi, sanoo Gert Knutsson sosiaaliministeriöstä.

Hänen mukaansa prosenttiraja voisi tosin olla Ruotsissa hieman alhaisempi. Uusi laki saattaa Knutssonin mukaan astua voimaan jo heinäkuun alusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.