Mainos

Ruotsi kamppailee edelleen verkkohyökkäysten kanssa - taustalla tuki Assangelle?

Ruotsin viranomaisten verkkosivut ovat tänäänkin joutuneet laajojen verkkohyökkäysten kohteeksi. Osalle sivustoista ei pääse vieläkään.

Esimerkiksi Ruotsin turvallisuuspoliisin Säpon, puolustusvoimien ja valtionpankin kotisivut ovat olleet joko kokonaan tai osittain kiinni. Syy on niihin kohdistettu massiivinen verkkohyökkäys, joka aiheuttaa niiden ruuhkautumisen, ylikuormituksen ja sivujen kaatumisen.

– Pidämme näitä netti-iskuja hyvin vakavina. On ikävää, että meihin kohdistuu niitä koko ajan. Mutta ne ovat luoneeltaan sellaisia, että viranomaisen on vaikea suojautua niiltä, sanoo Tuomioistuinviraston tietoturvapäällikkö Håkan Sonesson.

Tekijät tuntemattomia

Tuoreimmat netti-iskut käynnistyivät alkuiltapäivästä, ja vaikka ne ovat tähän mennessä olleet Ruotsissa enemmänkin harmillisia kuin vaarallisia, ne ovat saaneet viranomaiset huolestumaan.

Tällä hetkellä ei tiedetä, keitä näiden hyökkäyksien takana todellisuudessa on ja mitä asiaa he oikeasti ajavat. Iskujen tekijäksi on ilmoittautunut hakkeriryhmä Anonymous. Kyseessä on ilmeisesti varsin hajanainen ryhmä, joka näin osoittaa voimansa ja herättää huomiota.

Yhden olettamuksen mukaan verkkohyökkäyksillä halutaan tukea Lontoossa Equadorin suurlähetystössä lymyilevää Wikileaksin perustajaa Julian Assangea, jota Ruotsin poliisi vaatii kuultavaksi yli vuoden takaisista raiskausepäilyistä.

Katso Kari Lumikeron juttu (Kymmenen uutiset 5.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.