Mainos

Ruotsi jättäytyi pois europörssihankkeesta

Tukholman osakepörssi jättäytyi tänään pois hankkeesta yhteiseurooppalaisen osakepörssin perustamiseksi. Suunnitelma on Tukholman pörssin johtajan Per Larssonin mukaan vastoin vapaan kilpailun periaatetta. Kahdeksan muun eurooppalaisen osakepörssin johtajat kertoivat sen sijaan olevansa lujasti hankkeen takana. Yhdistymistä suunnittelevat Pariisin, Lontoon, Frankfurtin, Amsterdamin, Brysselin, Madridin, Milanon ja Zürichin osakepörssit.

Pariisissa pidettyyn kokoukseen osallistunut Tukholman pörssin johtaja Larssonin mukaan "kaikki suunnitelmat yhteiseurooppalaisen pörssin luomiseksi ovat luonteeltaan poliittisia eikä niitä ole tarkoitettu - kuten olisi luontevaa - edistämään asiakkaiden etuja".

-Me pidämme näitä ajatuksia taantumuksellisina. Nyt kun yksittäiset kansalliset osakemarkkinamonopolit ovat hajoamassa, toimijoiden ei pitäisi luoda Eurooppaan pörssimonopolia, Larsson jatkoi.
Hänen nimeään ei ollut Pariisin kokouksen loppujulkilausumassa.

Pariisin kokouksen kutsui koolle Ranskan pörssivirasto SBF vastavedoksi heinäkuussa ilmoitetulle Euroopan kahden suurimman pörssin, Lontoon ja Frankfurtin, yhteistyölle.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.