Mainos

Ruotsi järjestää kansanäänestyksen Emuun liittymisestä

Ruotsi saattaa olla valmis kansanäänestykseen rahaliitto Emusta jo ensi vuonna. Pääministeri Göran Perssonin mukaan kaikki riippuu kuitenkin maan palkkaratkaisusta, eikä hän halua sitoa itseään mihinkään tiettyyn vuosilukuun.

Sosiaalidemokraattien puoluekokous oli eilen Perssonin linjoilla. Kokous korosti, että kansanäänestyksestä ei voida puhua, ennen kuin Ruotsin talous on linjassa Emu-maiden kanssa. Tähän liittyy myös palkkaratkaisu, jossa palkankorotukset eivät ylitä Emu-maiden yleistä tasoa.

Ruotsin hallitseva sosiaalidemokraattisen puolueen ylimääräinen puoluekokous päätti kannattaa talous- ja rahaliitti Emuun liittymistä äänin 234-113 myöhään eilen.

Jo aiemmin illalla sosiaalidemokraattien puoluehallitus taipui järjestämään kansanäänestyksen Ruotsin Emu-jäsenyydestä. Puoluejohto myöntyi kansanäänestykseen sen jälkeen, kun sitä oli vaadittu useissa puheenvuoroissa. Kansanäänestyksen ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Sen sijaan puoluejohto hylkäsi vaatimuksen, jonka mukaan vasta seuraava puoluekokous päättäisi siitä, milloin Ruotsilla on taloudelliset edellytykset liittyä EU:n talous- ja rahaliittoon.

Persson Emun kannalla

Ruotsin pääministeri Göran Persson asettui puoltamaan maan jäsenyyttä EU:n talous- ja rahaliitossa Emussa jo aiemmin eilen. Persson on ollut pitkään kahden vaiheilla, mutta nyt hän kertoi olevansa vakuuttunut Ruotsin Emu-jäsenyydestä.
(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.