Mainos

Ruotsi ja Tanska torjuvat Emu-neuvoston

Ruotsin ja Tanskan valtiovarainministerit torjuvat ajatuksen Emu-maiden yhteisestä neuvotteluelimestä, jollaista Saksa ja Ranska ovat esittäneet. Valtiovarainministerit Marianne Jelved ja Erik Åsbrink pitivät uutta muodostelmaa tarpeettomana.

Viiden pohjoismaan valtiovarainministerit tapasivat tänään Helsingissä Pohjoismaisen neuvoston istunnon yhteydessä. Jelved myönsi, ettei Tanskalla ole mahdollisuutta estää kiinnostuneita maata kokoontumasta, mutta piti hanketta "epäonnisena". Åsbrink sanoi, että Ruotsi tulee vaatimaan itselleen pääsyä Emu-maiden sisäiseen keskustelukerhoon.

Suomi ei ole ottanut lopullista kantaa hankkeeseen, mutta on pitänyt Emu-maiden keskinäistä keskusteluyhteyttä hyödyllisenä. Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) arveluun, että Ruotsin ja Tanskan liittyminen Emuun on vain ajan kysymys, eivät Jelved ja Åsbrink ottaneet kantaa. Ruotsin Åsbrink ei halunnut arvailla Ruotsin liittymisen ajankohtaa tai mahdollisuutta. Hän painotti, että päätös tehdään aikanaan Ruotsin etujen perusteelta, ja että talouspolitiikan linja pysyy molemmissa tapauksissa samana.

Nelituntisen istuntonsa aikana valtiovarainministerit totesivat talouskehityksen suotuisaksi kaikissa Pohjoismaissa. He päättivät myös selkeyttää Pohjoismaisen Investointipankin oikeudellista asemaa. Ympäristöverotuksesta ei yhteistä säveltä löytynyt, vaikka kaikki olivat periaatteesta samaa mieltä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.