Mainos

Ruotsi ja Tanska kinaavat bordellilausunnosta

Tanskan tasa-arvoministerin Henriette Kjärin mielestä eilen julkaistu pohjoismais-baltialainen kannanotto Ateenan bordelleja vastaan oli lapsellinen.

Neljän pohjoismaan ja kolmen Baltian maan kannanotossa arvosteltiin voimakkaasti Ateenan suunnitelmia lisätä bordellien määrää ensi vuonna pidettävien kesäolympialaisten aikaan. Maiden tasa-arvoasioista vastaavat ministerit totesivat, että bordellien lisääminen lisää naisten riistoa ja hyväksikäyttöä, mikä ei sovi yhteen olympialaisten ihanteiden kanssa. Julkilausuma syntyi Ruotsin tasa-arvoministerin Margareta Winbergin aloitteesta.

Tanska oli ainoa pohjoismaa, joka ei allekirjoittanut kannanottoa. Kun Tanskaa arvosteltiin tästä torstaina, Kjär sanoi, että prostituutio on Kreikassa laillista ja tätä tulee kunnioittaa. - Meillä on kotona omat ongelmamme, joista meidän täytyy huolehtia tällaisen ilveilyn sijasta, josta ei hyödy mitään, Kjär sanoi tanskalaiselle uutistoimisto Ritzaulle.

Ruotsin Winberg ihmettelee Tanskan linjaa. -Tanska on ollut mukana pohjoismais-baltialaisessa kampanjassa naiskauppaa ja prostituutiota vastaan lähialueillamme. On erittäin merkillistä, ettei se osallistu, kun tehdään yhteisiä asioita samassa tarkoituksessa maailmanlaajuisella tasolla, Winberg sanoi ruotsalaiselle uutistoimisto TT:lle.

Ateenan kaupunginjohtajan Dora Bakoyiannisin mukaan 30 uuden bordellin perustamisessa on kysymys taistelusta naisten oikeuksien puolesta. Hän sanoi keskiviikkona yrittävänsä vain saada laittomat bordellit laillistamaan toimintansa.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.